• Norway - English ( change )

Nettverkstvilkår - Ofte stilte spørsmål

I disse Ofte stilte spørsmål kalles Kodak Alaris Inc, "Selskapet".

 
Kan jeg laste ned informasjon om produkter med "Kodak"-merket som selges av Selskapet ("Kodak-produkter") (tekst eller bilder), for å trykke på papir, f.eks. kataloger, artikler i tidsskrifter, bøker, osv.?
Selskapet gir tillatelse til å bruke Kodak-produktinformasjon (tekst og bilder av Kodak-produkter) i kataloger og brosjyrer som fremmer salget av Kodak-produkter og til ikke-kommersiell forskning, til undervisnings- og journalistiske formål som f.eks. avis- eller tidsskriftartikler og lærebøker. All annen bruk er ikke tillatt. Denne tillatelsen dekker ikke retten til å bruke avbildningen av en person som vises i et produktinformasjonsbilde. Retten til å gi en tillatelse tilhører personen som vises, og Selskapet kan ikke gi slik tillatelse eller gi kontaktinformasjon om personen som vises.
 
Kan jeg laste ned Kodak-produktinformasjon (tekst og bilder) for å trykke den ut på papir for å gi til mine kunder?
Ja. Hvis du selger Kodak-produkter eller selger tjenester som innbefatter bruken av Kodak-produkter, kan du trykke produktinformasjon fra vårt nettstedet for å distribuere en papirutgave til dine kunder. Du trenger ikke tilleggstillatelse.

Ingen: Dersom du vil distribuere denne informasjonen elektronisk (f.eks. på ditt nettstedet), skal du se følgende spørsmål.
 
Kan jeg laste ned Kodak-produktinformasjon (tekst og bilder) for å publisere et skjermbilde på mitt nettsted, oppslagstavle eller annet elektronisk distribusjonssystem?
Nei. Vi oppdaterer hele tiden informasjonen på Selskapets nettsted. Vi foretrekker at du gir dine kunder en direkte lenke til Selskapets nettstedet slik at de har den nyeste og mest nøyaktige produktinformasjonen som finnes.
 
Kan jeg bruke Kodaks bedriftssymbol eller Kodaks logo på mitt nettsted eller på trykt materiale?
Kodak-logo
Nei, den særegne rød-og-gul designen til dette symbolet tilhører Eastman Kodak Company og brukes kun på Kodaks produkter og ved Kodaks anlegg. Bedriftssymbolet er derfor kun beregnet brukt av Kodak og lisensinnehaverne og skal ikke brukes av andre. Under visse omstendigheter tillater vi bruken av Kodak-navnet med den særegen type logo der det kreves forhåndstillatelse fra Kodak for å bruke den.
Kodak-ikon
 
Kan jeg bruke Selskapets digitale prøvebilder på mitt nettsted?
Nei. Selskapet selger produkter og tjenester til andre som brukes for å ta og dele bilder med høy kvalitet, men Selskapet driver ikke med å levere bilder med høy kvalitet som skal brukes av andre. Dette er noe som fagfotografer og stockfotobyråer, og vi oppmuntrer deg til å skaffe bilder fra disse kildene. De digitale prøvebildene på nettstedet er eksempler på digitale bilder med høy kvalitet som folk kan bruke til å lære mer om digital avbildning ved å laste dem ned og bruke dem på deres skrivebord. De er ikke beregnet på å omdistribueres.
 
Hva KAN jeg gjøre med de digitale prøvebildene?
Det står følgende i nettstedets bruksvilkår: Du kan laste ned, trykke opp og manipulere prøvebildene til dette formålet (for å forstå hva kameraet eller andre produkter som tar bilder, kan brukes til), men du kan ikke beskjære eller endre sammensetningen av bildet eller bruke bildet til kommersielle formål.
 
Hva er et ikke-kommersielt, privat formål?
Uansett vil svaret ikke være fullstendig, men her er noen eksempler.
Akseptable ikke-kommersielle, personlige bruk:  
 • bruke kun som skjermsparer på PC-en din
 • bruke på personlige dokumenter (som f.eks. skolelekse)
 • lage kopier til personlig bruk (som f.eks. veggkunst)
 • for å lære mer om hvordan bildeprogramvare brukes
 • bruke i avis- og tidsskriftsartikler, lærebøker
IKKE akseptabel bruk:
 • bruke på et nettsted (også en personlig hjemmeside)
 • bruke i nyhetsbrev eller brosjyrer som ikke fremmer Kodak-produkter
 • bruke som emballasje eller reklame
 • videre salg som en del av en samling med digitale bilder
 • lage skjermsparer til videre salg eller omdistribusjon
 • bruke som bakgrunnskunst i et Internett- eller nettbasert system