• Norway - English [ change ]
  • About Kodak
  Kodak.com Erklæring om personvern på Internett Spacer  

  (Oppdatert - 29 Mars 2006)

  Vår forpliktelse til personvern

  I Kodak er vi opptatt av ditt personvern på Internett. Vi forplikter oss til å verne om eventuelle personopplysninger som du gir oss, og gjøre alt som med rimelighet kan forlanges for å bruke disse opplysningene bare slik du ønsker vi skal bruke dem. Vi i Kodak ønsker å spille en ledende rolle når det gjelder å hjelpe våre kunder og andre virksomheter med å forstå viktigheten av å bruke dine personopplysninger riktig. Kodak er et globalt firma som kan lagre eller konsolidere forbrukerdata i databaser i USA. Dette vil skje i overensstemmelse med Kodaks deltakelse i "Safe Harbor"-programmet som er inngått mellom USA og EU.

  Omfanget av denne erklæringen

  Målet med denne personvernerklæringen er å informere om hvilke retningslinjer som praktiseres for personvern på Internett av nettsteder som tilsvarer kodak.com, og å beskrive hvilke valgmuligheter du har når det gjelder hvordan opplysninger skal innhentes og brukes Den gjelder også for digitale registreringskort for forbrukere. Hvis du vil ha mer informasjon om innhenting av data i andre sammenhenger enn over Internett, kan du bruke kontaktinformasjonen som er oppgitt nedenfor.

  MERK:

  • På våre felles nettsteder (for eksempel nettsteder der Kodak har presentert innhold sammen med én av våre forhandlere) kan det hende du får en personvernerklæring som gjelder spesifikt for dette nettstedet.
  • Private nettsteder (for eksempel slike som bare er tilgjengelige for forhandlere og distributører) og nettsteder som er opprettet for våre ansatte (eller fremtidige ansatte), kan også ha personvernerklæringer som bare gjelder for disse nettstedene.
  • Nettsteder som vedlikeholdes av Kodaks datterselskaper og tilknyttede selskaper, selv om de er koblet til kodak.com, har sine egne personvernerklæringer.

  Personopplysninger

  Kodaks hovedmål med å innehente personopplysninger om deg er for det første å gi deg en meningsfull, hyggelig og personlig opplevelse av nettstedet, og for det andre å gjøre det enklere å utvikle nye produkter og tjenester som er relevante for forbrukere som deg. Personopplysninger gjør det også mulig for oss å tilby deg en bedre tjeneste ved å tilpasse vår kommunikasjon i henhold til dine interesser, å levere mer av det du vil ha, og mindre av det du ikke vil ha.

  Her er typene opplysninger vi innhenter.

  Opplysninger du uttrykkelig oppgir:

  For at du skal kunne opprette en konto, registrere produkter eller delta i ulike elektroniske programmer som tilbys via kodak.com, må du oppgi bestemte opplysninger som kan identifisere deg, for eksempel navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer. Du kan velge ikke å oppgi disse opplysningene, men da kan det hende at du ikke kan delta i noen av våre tjenester eller motta noen av våre tilbud.

  Opplysninger vi innhenter automatisk:

  Vi bruker vanlig Internett-teknologi, for eksempel informasjonskapsler og sporingsbilder, for å sikre integriteten til nettstedet vårt og for å tilpasse deler av nettstedet for deg.

  Informasjonskapsler: Informasjonskapsler er små biter med informasjon som nettleseren lagrer på datamaskinens harddisk, etter forespørsel fra et nettsted. Kodak-informasjonskapsler inneholder ingen personopplysninger, men brukes hovedsakelig til følgende:
  • holde oversikt over midlertidig informasjon. Med informasjonskapsler kan vi for eksempel holde oversikt over bildene du laster opp og ned.
  • registrere deg i programmer, for eksempel medlemskap i kodak.com. Informasjonskapsler gjør det mulig for oss å huske deg når du logger deg på de delene av nettstedet som krever medlemskap,
  • huske land- og språkinnstillingene dine,
  • hjelpe oss med å forstå omfanget av vårt publikum og trafikkmønstre,
  • innhente og registrere informasjon om hva du leste på nettstedet vårt, og hva du leste i e-posten vår,
  • administrere og presentere informasjon på nettstedet og bildene som vises på datamaskin, og
  • levere informasjon som samsvarer med dine interesser.

  Web Beacons: Vi legger også ut små "sporingsbilder" eller "beacons" på mange av sidene på nettstedet, i elektronisk markedsføring med tredjeparter og i e-postmeldinger. Vi bruker disse sporingsbildene, sammen med informasjonskapsler, til å innhente ikke-personlige data om bruken av nettstedet vårt, inkludert, men ikke begrenset til, dato og klokkeslett for besøket, hvilke sider som er besøkt, nettsiden som inneholder henvisningen, typen nettleser (f.eks. Internet Explorer, Netscape), typen operativsystem (f.eks. Windows, Linux eller Mac) og domenenavnet på Internett-leverandøren til den som besøker nettstedet (f.eks. Telenor). Denne informasjonen innhentes om tusenvis av besøk på nettsteder og analyseres som en helhet. Denne informasjonen er nyttig når vi skal finne ut hvor effektiv markedsføringen på Internett er, for eksempel elektroniske bannerannonser, og når vi skal bestemme hvor vi skal plasserre fremtidige annonser på andre nettsteder.

  Deaktivere informasjonskapsler og sporingsbilder: Hvis du ikke er komfortabel med innhentingen av slik informasjon gjennom bruken av informasjonskapsler og sporingsbilder, anbefaler vi at du deaktiverer disse funksjonene i innstillingene for nettleseren, men vi håper du forstår at dette begrenser ytelsen og funksjonaliteten Kodaks nettsted. Dokumentasjonen for nettleseren skal innholde spesifikke fremgangsmåter for hvordan du deaktiverer støtte for informasjonskapsler og sporingsbilder.

  Informasjon fra andre kilder: Vi innhenter av og til tilleggsinformasjon om deg, for eksempel informasjon om demografi og livsstil, fra andre kilder og slår det sammen med opplysingene vi har innhentet på dette nettstedet, i tillegg til opplysninger du kanskje har oppgitt i andre sammenhenger enn over Internett. Vi bruker disse opplysningene slik det er oppgitt nedenfor.

  Bruke opplysningene

  Kodak bruker bare personopplysningene dine til å gjøre forretninger med deg. Noen eksempler omfatter:
  • egistrere deg i programmer
  • opprette og vedlikeholde kontoer
  • behandle, oppfylle og følge opp bestillinger
  • svare på e-post fra deg
  • kommunisere med deg
  • sende informasjon til venner, familie og kollegaer på vegne av deg
  • communicating with you
  • sending friends, families and colleagues information on your behalf
  • registrere produkter

  Vi bruker også disse personopplysningene til å gi deg informasjon i forbindelse med kontoen din, produktene eller tjenestene du har kjøpt hos oss, slik at vi kan forstå dine behov og interesser bedre og forbedre tjenesten vår og tilpasse kommunikasjonen.

  Deler kodak.com informasjonen som mottas?

  Opplysningene som kan identifisere deg, blir ikke leid ut eller solgt til tredjeparter. Kodak kan dele dine personopplysninger på følgende måte:

  • Bedrifter som arbeider for oss: Vi har avtaler med andre bedrifter om å utføre forretningsstøttefunksjoner på vegne av oss, som kan innebære begrenset tilgang til dine personopplysninger. Vi krever at disse bedriftene bare bruker disse opplysningene til å utføre avtalefestede tjenester. De har ikke tillatelse til å overføre opplysningene til en annen part med mindre det er nødvendig for å utføre disse tjenestene. Disse forretningsstøttefunksjonene omfatter å oppfylle bestillinger, gjennomføre ordninger med kuponger, premier og rabatter, utføre kundeundersøkelser og administrere informasjonssystemer. Vi kan også gjøre innhentede ikke-personlige opplysninger tilgjengelige for tjenesteleverandører.
  • Kodaks datterselskaper og samarbeidsselskaper: Et datterselskap eller samarbeidsselskap er en organisasjon der Kodak eier minst 50 %. Hvis Kodak deler dine opplysninger med et datterselskap eller et samarbeidsselskap, krever Kodak at de ikke overfører opplysingene til en annen part for markedsføringsøyemed eller bruker opplysningene på en måte som strider med dine uttrykte ønsker. Hvis du har angitt at du ikke ønsker å motta noe markedsføringsinformasjon fra Kodak, deler vi ikke dine opplysninger med våre datterselskaper eller samarbeidsselskaper i markedsføringsøyemed.
  • Felles- og partnersider: Kodak kan dele opplysninger med partnerselskaper som i fellesskap presenterer spesialtilbud eller kampanjer på fellessider på vårt nettsted. Du får beskjed om denne delingen når du blir bedt om å oppgi personopplysninger på en slik side. Partnerens bruk av eventuelle opplysninger du oppgir, styres av partnerens egen erklæring om personvern, som du kan se på før du sender opplysningene.
  • Virksomhetsoverdragelser: Kodak forbeholder seg retten til å overdra dine personopplysninger i forbindelse med salg eller overdragelse av hele eller deler av virksomheten eller aktivaene. Hvis virksomheten selges eller overdras, gir Kodak deg en mulighet til å be oss om ikke å overdra dine personopplysninger. I enkelte tilfeller kan dette føre til at den nye organisasjonen ikke er i stand til å fortsette med å tilby deg tjenester og produkter på samme måte som Kodak.
  • Rettshåndhevelse: Kodak kan gi personopplysninger til tredjeparter uten ditt samtykke i følgende tilfeller: Hvis loven eller en rettskjennelse krever det, for å samarbeide med myndighetene i en etterforskning, for å bidra til å forhindre svindel og for å håndheve eller beskytte rettighetene til Kodak eller Kodaks datterselskaper eller konsernselskaper.
  • Med ditt samtykke: I alle andre tilfeller vil Kodak innhente ditt uttrykkelige samtykke før vi deler opplysningene dine med tredjeparter. Hvis Kodak for eksempel skal Kodak gjennomføre et felles tilbud eller en felles konkurranse med en tredjepart, får du spørsmål om dine personopplysninger skal deles med denne tredjeparten.

  Dine valg om å motta e-post

  Kodak kan sende deg e-post om dine bestillinger eller kontoen din og som svar på spørsmål fra deg. Kodak og Kodaks datterselskaper kan også sende deg e-post med informasjon og/eller spesialtilbud om produkter og tjenester som kan være av interesse for deg.

  Du får mulighet til å fortelle oss om du vil motta e-post med markedsføring, når du registrerer deg for en tjeneste, når du oppgir dine personopplysninger eller når vi sender deg e-post. Hvis du velger å ikke motta denne e-posten med markedsføring, får du kanskje heller ikke spesialtilbud som kan være verdifulle for deg. Dette alternativet gjelder bare for e-post med markedsføring, fordi vi anser det som nødvendig å sende deg e-post i forbindelse med kontoen din eller bestillinger.

  E-post med markedsføring som du får fra Kodak, inneholder informasjon om hvordan du kan avvise slik e-post i fremtiden. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kan avvise e-post fra Kodak, kan du klikke her.

  Beskytte opplysningene dine

  Kodak gjennomfører en rekke administrative, ledelsesmessige og tekniske sikkerhetstiltak for å bedre beskyttelsen av personopplysningene dine. Kodak har interne kontrollstandarder som spesifikt omhandler håndtering av personopplysninger. Disse omfatter bestemte kontroller som skal bidra til å sikre opplysningene vi innhenter på Internett.

  Kodak-ansatte har fått opplæring slik at de skal forstå og handle i overensstemmelse med disse kontrollene, og vi informerer våre ansatte om vår personvernerklæring, og om våre rutiner og retningslinjer. Vi anstrenger oss for å beskytte dine personopplysninger, men du må også ta forholdsregler for å beskytte opplysningene. Vi ber deg om å ta alle forholdsregler for å beskytte dine personopplysninger på Internett.

  Grupper

  På noen av våre nettsteder kan du bruke åpne tjenester som diskusjonsfora, samtalerom og live-arrangementer. Vær forsiktig når du oppgir personopplysninger ved bruk av disse tjenestene. Vær oppmerksom på at når du oppgir personopplysninger på disse nettstedene, for eksempel navn, medlemsnavn, e-postadresse, kan disse opplysningene innhentes og brukes av andre til å sende uønsket e-post. Tjenestene er åpne for allmennheten, og alt du legger ut her, kan ses av alle og er ikke beskyttet. Kodak kan ikke styre kommentarene som du kan få mens du bruker disse tjenestene. Du kan oppfatte andre personers kommentarer som fornærmende, sårende eller unøyaktige.

  Barns personvern

  Protecting the online privacy of children is especially important. For that reason, Kodak does not knowingly permit children under the age of 18 to become registered members of our sites, or to buy goods and services on our Websites, without verifiable parental consent. Kodak does not knowingly collect or solicit personal data about children under 18, except with their parent's express consent.

  Hvis vi noen gang tar med barn som en del av den tiltenkte målgruppen for et nettsted, vil de aktuelle nettstedene være tydelig merket og inneholde en uttrykkelig erklæring om personvern. Vi vil også sørge for fremgangsmåter for å skaffe samtykke fra foreldre, gi tilgang til informasjon og gjøre det mulig for foreldre å be om at barnas personopplysninger fjernes.

  Kodak oppfordrer foreldre og verger til å bruke tid sammen med barna på Internett og til å delta i deres interaktive aktiviteter og interesser.

  Koblinger til andre nettsteder

  Noen Kodak-nettsteder inneholder koblinger til og fra andre nettsteder, og Kodak er ikke ansvarlig for retningslinjene for personvern på disse nettstedene. Kodak oppfordrer deg til å gjøre deg kjent med retningslinjene for personvern på disse nettstedene.

  Opprettholde nøyaktige opplysninger

  Hvis du er et registrert medlem av kodak.com, kan du gå gjennom og oppdatere medlemsprofilen ved å oppgi brukernavn og passord. Du kan også sende en e-post til adressen under Kontakte oss for å be om en endring i opplysningene dine eller en kopi av personopplysningene vi har innhentet om deg på Internett. Det kan være et lite gebyr for å få disse opplysningene. Vi vil gjøre alle rimelige anstrengelser for å gi deg det du ber om. Vi trenger et identitetsbevis for å kunne beskytte dine personopplysninger.

  Kontakte oss

  Hvis du har spørsmål angående eller er bekymret for beskyttelsen av dine personopplysninger når du bruker et Kodak-nettsted, kan du kontakte oss via e-post på adressen privacy@kodak.com eller via post på adressen: privacy@kodak.com eller via post på adressen:

  Kodak Nordic AB
  Box 650
  194 26
  Upplands Väsby
  Sverige

  Kodaks kontor for personvern på Internett vil arbeide sammen med deg for å svare på eventuelle spørsmål og bekymringer du måtte ha i forbindelse med denne erklæringen.

  Endringer i denne erklæringen om personvern

  Kodak forbeholde seg retten til å endre denne erklæringen om personvern med jevne mellomrom, ved å legge ut en iøynefallende kunngjøring på denne siden, eller i tilfelle en mer betydelig endring, ved å varsle via e-post alle kundene som vi oppbevarer personopplysninger om.